KNLTB ActionTypes Approach

KNLTB Bijscholing ActionTypes

Tijdens de Olympische Spelen is het je waarschijnlijk opgevallen: de verschillen in de topsport worden steeds kleiner en als trainer/coach ben je genoodzaakt om te innoveren, wil je concurrenten voorblijven. Die noodzaak is er niet alleen in de topsport, maar ook in de breedtesport. Het is daarom van groot belang om je te blijven ontwikkelen. Het verschil start al bij de basis!

KNLTB ActionType-applicatie 2019

De ‘Be like me’ en ‘One fits all’ aanpakken behoren echt tot het verleden. We moeten meer en beter naar de behoeften en voorkeuren van de individuele sporters kijken. Zo kunnen we ze verder helpen, want als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Tijd voor een andere aanpak: trainen en coachen met behulp van actiontypes.

De afgelopen jaren heb ik mij, naast het opleiden van kandidaat-tennisleraren op het ROC Mondriaan Lifestyle, Sport en Bewegen in Delft, verder ontwikkeld als tennisleraar en coach op het gebied van ‘Move to your next level’. De inzichten en resultaten zijn goed én veelbelovend. Graag neem ik je mee in mijn enthousiasme en ik nodig je uit voor de officiële KNLTB ActionType-applicatie op zondag 10 maart 2019 of zondag 6 oktober 2019 van 9:00 tot 16:00 uur in het Tenniscenter Heuvelrug in Doorn.

Effectiever leren coachen en trainen met behulp van actiontypes

Samen met Bennie Douwes, medeoprichter in Nederland en ActionType-docent, verzorg ik daar de workshop Effectiever leren coachen en trainen met behulp van actiontype. Tijdens de workshop laten wij de deelnemers de beginprincipes van deze coaching- en trainingsbenadering ervaren. Ons speerpunt ligt op de motorische voorkeuren en het coachen hierop. Naast de achtergelegen theorie gaan wij ook de baan op, om direct aan de slag te gaan met deze materie.

Interesse?

 

Neem contact op voor meer informatie!